Konya, Ferenc
KÓNYA, Ferenc (1890 – surmaaeg ja -koht teadmata), Eesti jalgpallikoondise esimene välistreener. Jalgpalliliit palkas ta 1923. aasta sügisel, et valmistada Eesti koondis ette 1924. aasta Pariisi OM-iks. Alustas meeskonnaga sisetreeninguid novembris. Pariisis kaotati olümpiaturniiril USA-le 0 : 1 ning pärast seda samas peetud maavõistlusmängus Iirimaale 1 : 3. Lahkus pärast olümpiat ametist. Mängis Budapesti Kispesti AC meeskonnas, treeneritööd alustas 1920. a-te alguses Saksamaal FV Kaiserslauternis. 1922 oli Bremeni Werderi esimene elukutseline treener. Pärast Eestit töötas mitmes Euroopa riigis, sh Itaalias (Modena), Šveitsis (FC Solothurn, FC Olten, FC Luzern, BSC Old Boys) ja Francois Kónya nime all Prantsusmaal (Stade Havrais, CA Paris, Amiens AC, SM Caen). Jäi II maailmasõja keerises kadunuks.